Handlaren från Omsk

Handlaren från Omsk
ISBN:
9789175233505
Utgivningsdatum:
2014-09-25

En kvav sommarnatt hittas den svenske ambassadörens son, Oscar Rieder, död inne på den svenska ambassaden i Moskva. Bredvid honom ligger en svårt skadad prostituerad, som mot alla odds överlever. Överåklagare Sergej Skurov kallas in för att utreda fallet med hjälp av den ambitiöse unge polisinspektören Anton Levin. Skurov tipsar sin vän Tom Blixen om att det ryska bolaget Maratech letar efter en svensktalande efterträdare till den avlidne Rieder. Tom får tjänsten, men inser snart att Maratech är inblandat i illegal vapenhandel. Steg för steg nystar Tom och Skurov upp härvan, som visar sig ha förgreningar på högsta politiska nivå i Sverige. Till slut hänger Toms liv på att han kan hitta bevis som avslöjar Maratech och dess svenska samarbetspartners. Handlaren från Omsk är den andra, fristående romanen i thriller serien Moskva Noir. Boken väcker frågor om vem som bär ansvaret för att svenska vapen hamnar i diktatorers och terroristers händer. Den första delen i serien, Dirigenten från Sankt Petersburg vann Stora ljudbokspriset för bästa deckare 2013.

2009 debuterade hon med deckaren Någon sorts frid, som hon skrev tillsammans med sin syster Åsa Träff. 2009 debuterade hon med deckaren Någon sorts frid, som hon skrev tillsammans med sin syster Åsa Träff.

Camilla Grebe, född den 20 mars 1968 och uppväxt i Älvsjö utanför Stockholm, är en svensk författare.

Camilla Grebe, född den 20 mars 1968 och uppväxt i Älvsjö utanför Stockholm, är en svensk författare. 2009 debuterade hon med deckaren Någon sorts frid, som hon skrev tillsammans med sin syster Åsa Träff. Hon var bland annat med och grundade ljudbokförlaget Storyside och har även jobbat som marknadschef och vd. Året efter kom. Camilla Grebe, född den 20 mars 1968 och uppväxt i Älvsjö utanför Stockholm, är en svensk författare.