Inte bara trädgård: 55 krönikor om hortikultur

Inte bara trädgård: 55 krönikor om hortikultur
Kategori:
Författare:
ISBN:
9789175696843
Utgivningsdatum:
2017-05-08
Förlag:

Äntligen är den här - boken om hur man botar tagetesallergi, konserverar hopp på flaska och hanterar skräck för gula blommor! Här presenteras stjärnspelarna i trädgårdslandslaget, utdelas bragdguld till trädgårdstokar och lanseras begrepp som turbogardening, maximalistisk trädgårdskonst och potatisekonomi.

Vi får veta hur man kultiverar det goda livet, anlägger ett pocketfjäll och blir trädgårdshelgon, men också varför det saknats samiska trädgårdar, konsekvenserna av blomsterrasism, vådan av att samla sekatörer och behovet av en trädgårdsparlör. Hör om detektivjakten på blomsterantikviteter, utopin om den självskötande trädgården och dråpet av en kulturbotanisk trädgård. En önskelista till trädgårdstomten ingår förstås också. Trädgårdsambassadören Mariana Mattsson tar oss med på en hortikulturell bildningsresa och sprider ljus över udda trädgårdsfenomen. Hon parar skarpsint analys och ettrig kritik med rikliga doser humor och ironi, och kryddar med smarta råd och tips från sin lappländska odlarhorisont. De personliga och livligt uppskattade krönikorna har varit publicerade i kvalitetstidskriften Hemträdgården som utges av Riksförbundet Svensk Trädgård. I denna andra utökade upplaga ingår fler krönikor och läckra blomsterbilder samt en hortikulturell saga. Mariana Mattsson är trädgårdsambassadör, författare och trädgårdsdesigner. Hon skapade Mästarrabatten 2015 och mottog Gröna Pennpriset 2013. Sedan 2009 publiceras hennes populära trädgårdskrönikor i varje nummer av tidningen Hemträdgården. Detta är hennes fjärde trädgårdsbok.

55 Den självskötande trädgården 57 Inte bara bergenia Är du trädgårdsintresserad. Är det bara namngivna personer som spelar roll. – Snöfallen har ju varit helt ordinära, så det ska de bara klara av. Folk älskar inte bara att läsa det som är kritiskt utan även det som är pesonligt. Särtryck ur tidningen Hemträdgården - Planera med perenner Hon är nu ung trebarnsmor som drömmer om en egen. Att ha en trädgård handlar till stor del om att drömma,. 'Handlar inte bara om ett kontrakt' 0. av Mariana Mattsson (Bok). Om nya sätt att.

ÖSTRA GÖINGE En trädgård ska inte bara vara en fröjd för ögat utan göra rent.