Kriget om källan ; På andra sidan floden

Kriget om källan ; På andra sidan floden
Antal sidor:
299
Kategori:
Författare:
ISBN:
9789148000967
Utgivningsdatum:
2013-11-22
Förlag:

För inte så länge sen utkämpades ett krig om det rena vattnet i bergskällan. En by splittrades, grannar ställdes mot varandra och folk fördrevs. Nu ökar spänningarna mellan bergsfolket i Montana och byborna i dalen igen. Under ytan kokar rädsla för att förlora den bördiga marken i dalen, och en ilska över att ha blivit förfördelad uppe i bergen. Konflikten trappas upp: utbrytarna i byn, de som vill rasera Montana och ta makten, är fler än någon kunde ana. När glåporden haglar, barn försvinner och en bro sprängs, är minnena av kriget om källan spöklikt aktuella. Men i en tid tyngd av oro tänds en låga som inte kan släckas: Mellan Josh och Lynn (barn till dem som kämpade i kriget om källan) växer en kärlek starkare än banden till familjen, till de egna. Deras förhållande är lika omöjligt som oundvikligt. På andra sidan floden är en fristående fortsättning till Kriget om källan (1983) De båda böckerna ges här ut i en samlad volym. Böckerna handlar om ensamhet och ondska som bryter ner och förgör, men som kan motas med tid och med kärlek. Det är spännande och laddade böcker där svart ställs mot vitt.

Temat om hur lätt människor kan låta sig förledas, eller passivt se på när förtryck och fördomar kryper allt närmare, är universellt och tidlöst.

Deras tonåriga romanfigurer läser ju inte tonårsböcker själva utan hellre vuxenlitteratur. George Brinton McClellan, född 3 december 1826, död 29 oktober 1885, var en amerikansk generalmajor i unionsarmén (Nordstaterna) under … Efter Ludvig den frommes död år 840 utbröt strider mellan hans söner om uppdelningen av riket. Som Kierkegaard.

Som Kierkegaard. Exakt när Blekinge blev danskt är svårt att säga, men under andra halvan av 900-talet ska förhållandet mellan Danmark och Sverige ha varit gott enligt. Genom fördraget i Verdun 843 delades det frankiska riket i tre.

George Brinton McClellan, född 3 december 1826, död 29 oktober 1885, var en amerikansk generalmajor i unionsarmén (Nordstaterna) under … Efter Ludvig den frommes död år 840 utbröt strider mellan hans söner om uppdelningen av riket. Som Kierkegaard. Som Kierkegaard. Exakt när Blekinge blev danskt är svårt att säga, men under andra halvan av 900-talet ska förhållandet mellan Danmark och Sverige ha varit gott enligt.