Låt vargarna komma

Låt vargarna komma
Författare:
ISBN:
9789170369339
Utgivningsdatum:
2014-02-27
Förlag:

New York, 1987. Det finns bara en enda person i hela världen som förstår fjortonåriga June Elbus, och det är hennes morbror, den erkände konstnären Finn Weiss. När Finn som en av alldeles för många och alldeles för unga män dör i den fruktade sjukdomen aids, blir June helt ensam i världen. Hennes föräldrar har fullt upp på jobbet och storasyster Greta har glidit längre och längre bort. Men snart blir June kontaktad av Toby, den mystiske främlingen från begravningen, han som mamma kallar Finns "specielle vän", men vägrar säga något mer om.

Mellan June och Toby växer en oväntad och omvälvande vänskap fram, och hemligheter avslöjas som får June att tvivla på allt hon dittills sett som sanning. Låt vargarna komma är en gripande roman om att både finna och förlora kärleken. Den handlar om vad det egentligen innebär att vara en vän, om hur avundsjuka och skam kan förgifta och förstöra relationer och ibland få fruktansvärda följder.

Prisbelönad och hyllad i medierna har Carol Rifka Brunts debutroman snabbt blivit en storsäljare som redan älskas av hundratusentals läsare.

Hej från torpet. Abiit, excessit, evasit, erupit Han har gått sin väg, avvikit, flytt och försvunnit. Hoppas ni har en fin söndagkväll. Jag tror på läsning av gemensamma böcker, antingen i helklass eller i mindre grupper. Mariette Lindstein, född 1958, gick som tjugoåring med i den kontroversiella scientologirörelsen. 2004 rymde hon. Här läggs upp länkar till nyheter från jakttidningar samt riks- och lokalmedia. Efter artens återintroducering finns i Skandinavien för närvarande livskraftiga vargbestånd i Sverige och Norge. Under tjugofem års tid arbetade hon på alla nivåer i kyrkan, inklusive toppen av hierarkin, på dess högkvarter utanför Los Angeles. Jag är inte bara boknörd, utan lärare också och har därför satt ihop en lista med böcker som jag tror är bra att läsa i skolan tillsammans med eleverna.