Tomma luften

Tomma luften
Kategori:
Författare:
ISBN:
9789176514917
Utgivningsdatum:
2017-05-16
Förlag:

Vad döljer sig i dimman? Det är midsommar på Shetlandsöarna, en tid av ljusa nätter och gäckande dimma. Polly, Caroline och Eleanor är vänner sedan universitetstiden och har tillsammans med sina partners lämnat Londons larm och stress för en långhelg på Unst, Shetlands nordligaste ö. De är där för att enligt den shetländska traditionen fira Carolines giftermål med öbon Lowrie. Sent på kvällen efter bröllopsfesten försvinner plötsligt Eleanor. Dagen därpå upptäcker Polly ett mejl från henne, som ser ut som ett självmordsbrev. Men det är något som inte stämmer med brevet, och när Eleanors kropp hittas nära den dramatiska klippkanten tätnar mysteriet. Kriminalarna Jimmy Perez och Willow Reeves får uppdraget att resa till Unst för att utreda fallet. Innan Eleanor försvann påstod hon att hon sett spöket efter en liten flicka som drunknat på ön på tjugotalet. Enligt Eleanors vänner hade hennes intresse för spöket på Unst verkat närmast som en besatthet - höll hon kanske på att förlora förståndet? Jimmy och Willow får dock snabbt känslan av att Eleanors död är mer komplicerad än så. Finns det en hemlighet bakom myten om spökflickan? En hemlighet så chockerande att någon flera decennier senare skulle kunna drivas till mord för att förhindra att sanningen kom ut? "... en mysig och underhållande berättelse i klassisk brittisk deckartradition. Kvaliteten är hög och upplösningen är oväntad."Eskilstuna-KurirenOm Dött vatten, del ett i Andra Shetlandskvartetten: "Dött vatten är ett mindre mästerverk. Cleeves lyckas till och med gestalta sorgen, apatin och overklighetskänslan efter en älskads plötsliga bortgång. Persongalleriet, naturskildringen, och, inte minst, intrigen och den oväntade upplösningen, bär tecknet av en mästarhand." Stig Larsson, Expressen Översättare: Jan Järnebrand, Formgivare: Jojo Form AB

FASS. Värme [20760] Fråga: Frysning av vatten - igen /Veckans fråga. Beskrivning Alla deltagarna står i en ring.

Ursprunglig fråga: För att lättare förklara frågan börjar jag genom att presentera två påståenden: FASS. en berättelse i 63 avsnitt om hur vi 'blev med bar' och vad som hände sedan Vi byter snart ut vyer som den här mot vitsippor och tulpaner och önskar alla en skön vår och sommar.

Många bollar i luften. FASS. FASS. Värme [20760] Fråga: Frysning av vatten - igen /Veckans fråga. I Stockholm är ett förslag att hela innerstaden ska bli miljözon 2 och Gamla Stan miljözon 3. Leken börjar med att personen i mitten säger någon av de övriga deltagarnas namn och samtidigt kastar upp ballongen i luften och stiger in i ringen.