Världens sista dikt & Svantes visor

Världens sista dikt & Svantes visor
Antal sidor:
208
Upplaga:
1
Kategori:
Författare:
ISBN:
9789197825214
Utgivningsdatum:
2010-08-25
Förlag:

Vi har den stora glädjen att hälsa en av Nordens främsta poeter välkommen till svensk språkdräkt, när vi nu ger ett rikt urval av den danske poetens lyriska produktion. För urval och tolkningar svarar Elisabeth Korndahl och Juris Kronbergs, som även skrivet ett mycket välgörande förord. VÄRLDENS SISTA DIKT är en urvalsvolym som innehåller dikter ur samtliga samlingar i Benny Andersens långa och mycket omfattande produktion från debuten Den musikalske ål, 1962, till den senaste samlingen Kram, 2009. Benny Andersens dikter och sånger är filosofiskt underfundiga och humoristiskt allvarliga, vardagligt absurda och vemodigt vackra. Benny Andersen, född 1929, är en av de mest uppburna och älskade poeterna i Danmark, någonsin. Han är ledamot av Det Danske Akademi, självklar klassiker och bästsäljande poet. Hans dikter och visor är folkets egendom. Men beteckningen folklig värjer sig Benny emot: Jag har kallats folklig diktare, men jag vill inte vara folklig i ett land som inte kan se att människor från andra länder är människor som vi.

Därför har jag sagt att jag i stället vill vara en mellanfolklig poet.

Mitt hjärta är en stadig bälg av ekebarkat skinn. Världens skogar huggs ner alltmer och minskas drastiskt för var dag. Ge mig all världens kramar, vad jag än vill och lite till. Hitta texter, lyrics, låtar, visor, sångtexter, musik, videos, filmer,.

Du kanske gillar. Torsdag 8/6 är det vår sista ”riktiga” skoldag med barnen och vi tänkte ha en. Jag nynnar små visor till glädje och tröst Alltid den sista jag hörde som nattade mig med en kyss den tryggaste platsen i världen. Gabriel läser dikt. Bild, Dikt och Verklighet (Statens Institut f. Hon har publicerat dikter i tidskrifter, däribland ETC och Lyrikvännen, och i antologier som Poeternas.