En ond resa

En ond resa
Antal sidor:
430
Upplaga:
1
Kategori:
Författare:
ISBN:
9789188023292
Utgivningsdatum:
2015-12-15

Kriminalkommissarie Nalle Björnsson från Täbypolisen är på semester i Spanien. Under avskedsmiddagen bland glada hotellgäster sker ett brutalt mord. Offret har dödats fyra gånger om. Det står snabbt klart att någon av de närvarande är skyldig. Nalle och kollegan Vivian misstänker att det handlar om ett passionsdrama och tvingas följa spåren bakåt i tiden. Det är svårt hitta bevis.

Under tiden finner gärningsmannen fler offer. Alla har ett samband, men vilket? Några seniora marinsoldater sätter samtidigt polisen på svåra prov medan kvällstidningarna och polisområdeschefen "Bredflabb" rasar. Händelserna tar avstamp i södra Spanien och utspelas därefter i Stockholm och Täby och Ljusterö. Motivet har ett psykologiskt djup och avslutningen är dramatisk. Åke Thorsén, född.1947, i Skåne, uppväxt i Västerbotten och sedan tjugofem år bosatt i Åkersberga. Han är byggnadsingenjör och marknadsförare och har tidigare skrivit I fiberbetongens värld och andra branschtekniska artiklar. Han är verksam i Åkersberga och gav 2015 ut boken Fyrahundra år med femhundra släktingar - en historisk och genealogisk beskrivning av sin släkt. En ond resa är Åke Thorséns debutbok som kriminalförfattare och har ett psykologisk djup.

Den är skriven med såväl värme som humor och avslutningen är ruskigt spännande. Bokens tempo byggs upp av rappa dialoger och en svårupplöst intrig. Polisen får som vanligt kämpa i uppförsbacke innan den skyldige kan ringas in

hej. Jag har jätte svårt med ekonomi, kan inte resa nån stans heller. Handling. Svensk ordbok online. Det är en hjältedikt i 50 sånger, skriven på versformen kalevalameter eller finsk runometer, som kännetecknas. Tom Ripley är en missanpassad ung man. Bianca Ingrosso visar vart skåpet ska stå med sina vågade bilder på bloggen.

Den sköna lustgården Söndag 24 april.