Olof Palme : ett liv

Olof Palme : ett liv
Antal sidor:
45
Författare:
ISBN:
9789177234487
Utgivningsdatum:
2018-01-15
Förlag:

Olof Palme var Sveriges statsminister i 11 år. Han växte upp i en borgerlig familj, men blev själv socialdemokrat. Palme ville göra det bättre för samhällets svaga, och engagerade sig för fred och rättvisa i världen. Utomlands är han en av Sveriges mest kända politiker. Olof Palme var en person som väckte starka känslor, både för och emot. Han mördades den 28 februari 1986, ett mord som skakade Sverige. Ett liv-serien är lättlästa biografier på en svårare nivå än biografierna i Fakta-serien. Här finns utrymme för längre och mer djupgående resonemang, vilket gör böckerna lämpliga att använda i undervisningen - och att sätta i händerna på den elev som gärna läser om välkända personers liv och insatser.

I kjellerboden til Pettersson har 35 søppelsekker fulle av hemmeligheter stått urørt siden han døde.

Välkommen att göra samma resa som Olof Palme hans sista dag den 28 februari 1986. ex. Ämbetsperiod 1 januari 1983–16 februari 1990 Statsminister Olof Palme Ingvar Carlsson: Företrädare Sig själv som ekonomi- och budgetminister Christer Pettersson ble frikjent for mordet på Olof Palme, men mange tror fremdeles at han drepte statsministeren. En viss fråga kan återfinnas under flera underrubriker. Välkommen att göra samma resa som Olof Palme hans sista dag den 28 februari 1986.

Så väl under som efter sin levnadsbana anklagades Palme för att vara undfallande gentemot kommunismen eller för att stå kommunismen nära. Det är en intervju jag gjorde för några år sedan med chefen för Mälstens minstation, Sven Olof … I juni 2016 misshandlas Lotta Rudholm till döds i sin lägenhet i Bromma.