Brända tomten

Brända tomten
Kategori:
Författare:
ISBN:
9789100153267
Utgivningsdatum:
2015-05-04

En Strindbergklassiker från Albert Bonniers Förlag "Jag har sett jag; här i huset har passerat mycket, så mycket, att jag tyckte det var tid det fick rökas ut - Usch ett sånt hus! Den ena kom, och den andra gick, men tillbaks kom de, och här dog de, här föddes de, här gifte de sig och skildes. - Och brodern Arvid i Amerika troddes vara död i många år, åtminstone tog han aldrig ut arvet, men nu säger de som sagt var att han kommit igen, fast ingen har sett honom" En främling återvänder från Amerika till sitt barndomshem, men möts av ruinerna av ett eldhärjat hus och svedda, utkastade möbler. I efterdyningarna av eldsvådan berättar grannarna historier om de som bott där, och det nedbrunna huset väcker inte enbart glada minnen till liv. August Strindberg (1849-1912) räknas som en av de största svenska författarna. Under fyra decennier var han en dominerande gestalt i det litterära Sverige. Brända tomten skrevs 1907 och är det andra av Strindbergs kammarspel.

com Stortorgets julmarknad; Västerlånggatan; Mårten Trotzigs Gränd; Brända Tomten; Köpmangatan; Sankt Göran och Draken; Kungliga Slottet ; Prästgatan.

Västra 139 som i princip omfattade Piperska palatset nuvarande gränser och Västra. Tips om evenemang i Göteborg under jul - Jul på Liseberg, julshower, ät julbord, julkonserter, Göteborgs Lucia, Sjungande Julgran m. Tips om evenemang i Göteborg under jul - Jul på Liseberg, julshower, ät julbord, julkonserter, Göteborgs Lucia, Sjungande Julgran m. Här hittar du all information om Baggensparken i Gamla Stan i Stockholm Le château royal (Kungliga Slottet), au nord de Gamla Stan, la vieille ville de Stockholm, abrite pas moins de neuf musées. Les meilleures photos Stockholm des internautes. Läroår. Autore dotato di una vitalità elementare, si è.