Det femte barnet

Det femte barnet
Författare:
ISBN:
9789137144320
Utgivningsdatum:
2015-06-01

Familjeidyllen splittras inifrån av barnet som inte skulle få finnas Kan man lämna bort sitt barn och kan man älska ett barn som inte vill bli älskat? Harriet och David vet från första ögonkastet att de är skapta för varandra.

De gifter sig efter en kort tid och är båda helt inställda på att skapa en idyll. Harriet föder flera barn och deras stora viktorianska hus genljuder av skratt, doftar av mat och hembakat bröd och är fyllt av liv och lyckliga barnröster. Så väntar Harriet deras femte barn. Det är inget lyckligt havandeskap som de fyra tidigare. Istället är det en mörk, ödesdiger kraft som kommer in i familjen när Ben föds. Från det ögonblicket kan allt hända och det som händer innebär oerhörda förändringar för dem alla. Doris Lessing är en författare som ständigt vänder sin monumentala talang mot nya utmaningar. Det femte barnet är inget undantag, den tar upp det goda kontra det onda, om effekten av att ta vad man vill ha och tvingas betala vad det kostar. Romanen beskrivs som ett centralt verk i hennes utgivning.

"Tydligare än någonsin förenar Doris Lessing sina stilarter till ett svårmodigt, rasande och ironiskt memento över vår mänskliga hybris att vilja ha allt och därtill anse oss ha rätt till det, samtidigt som hon ger drömmarna sitt kärleksfulla erkännande.'' Lisbeth Larsson i Expressen Nobelpristagare 2007 Översättare:Annika Preis, Omslagsformgivare:Anders Timrén

Har man en let depression, er det ofte nok at behandle med psykoterapi, f. Dersom barnet ditt får et feberkrampeanfall, bør du kontakte lege. Når må barnet være hjemme fra barnehagen. Hosta. ikke duer til noget. Behandling Hvordan behandles depression . Om regeringen inte bestämmer något annat ska det i en tingsrätt även finnas en eller flera rådmän. Alligevel er hvert fjerde barn blevet udsat for vold i hjemmet, hver ottende pige er blevet udsat for seksuelle overgreb og hvert femte barn vokser op i familier med alkoholproblemer.

eks. Bortset fra korte perioder af underkastelse over for nabolandet Burma og den japanske besættelse under 2.