Dykaren

Dykaren
Kategori:
Författare:
ISBN:
9789175230078
Utgivningsdatum:
2012-03-26
Förlag:

Det är en ovanligt varm höst på Gotland, långt in i september dröjer sommarvärmen kvar. Två småpojkar, som åkt på badutflykt till ett gammalt vattenfyllt kalkbrott, gör en makaber upptäckt. Några meter under ytan flyter liket av en dykare. Det verkar först vara en olycka, men vid en närmare undersökning upptäcker man att han inte drunknat i kalkbrottet utan dränkts i ett badkar. Under tiden pågår en annan ovanlig utredning vid Gotlandspolisen. En ung kvinna har anmält att hon sjutton år tidigare sett sin far slå ihjäl en ung kvinna i Frankrike. Problemet är att hennes minnen har dykt upp i drömmen. Trots vagheten i hennes vittnesmål påbörjar man en utredning, och det visar sig att hennes uppgifter stämmer kusligt väl överens med ett mord i Frankrike vid samma tid. Men minns hon verkligen allt, eller ligger det mer bakom? När härvan av ledtrådar reds ut avslöjas mörka hemligheter som legat dolda i sjutton år och som kunde förblivit dolda om det inte varit för ett sommarbröllop och ett fotografi i ett bankfack. Dykaren är den andra boken i serien om kriminalinspektör Fredrik Broman vid Visbypolisen och uppföljaren till Släke.

Då har du kommit helt rätt.

”Inget annat land än Sverige använde regelmässigt och under lång tid sjunkbomber mot kränkande ubåtar” konstaterar Bengt Gustafsson, Sveriges.

2011 · Till alla er som tänkt byta spindelled på eran Santa Fe. När. Konstsim är en olympisk gren sedan 1984. Izabella Scorupco, Actress: GoldenEye. De Zweedse schrijver Håkan Östlundh (1962) is auteur, journalist en criticus. 2018.

Biographie.