Mannen i glasflaskan

Mannen i glasflaskan
Antal sidor:
335
Författare:
ISBN:
9789175330099
Utgivningsdatum:
2012-08-23
Förlag:

Nathanael är bitter och trött, desperat efter friheten som stulits från honom. För han är en djinn, fängslad i en flaska. Av en slump hamnar han i ett hyreshus där han trots flaskans försvagande inverkan når ut till en ung kvinnas drömmar. I Ellens drömmar försöker han övertala henne att släppa ut honom och göra de önskningar som ska befria honom från flaskan. Efter den långa tiden i fångenskap är Nathanael full av ilska, frustrationer och illvilja, och hans enda mål i livet är att hämnas för sitt fängslande. Samtidigt som han långsamt anpassar sig till det nya livet och hittar fler skäl att påskynda sin frihet än bara hämnd, så uppmärksammas flaskan av en annan djinn som planerar att stjäla den. Sierskan Maya som Ellen och Nathanael finner i ett tivolitält kan bara ana detta, men hon upptas i stället av de mycket tydligare och väldigt störande synerna hon får om Ellens allra bästa vän. Smakprov: "Eftersom tiden i en flaska kan bli lång, frustrerande och mentalt påfrestande hade Nathanael för vana att så ofta som det var möjligt låta sig själv sjunka in i ovanligt djup sömn, nästan som i dvala. Det var hans näst största nöje och hans avsikt ikväll, men något hade stört hans sömn. Inte nog för att väcka honom, men tillräckligt för att han inte skulle ha ro att falla djupare. När han vaknade efter bara någon dag var det inte enbart den oväntade tröttheten som överraskade honom, utan också att omgivningen runt hans flaska drastiskt hade förvandlats sedan han somnat"

Pinne lyckas fånga glasflaskan i sin håv. Logga in och läs om du redan är prenumerant. Växtlighet; Mannen kommer aldrig att få tillbaka full syn på det ena ögat. Issuu is a digital publishing platform that makes it simple to publish magazines, catalogs, newspapers, books, and more online. I fråga vem som kastat glasflaskan pekar. blommiga glasflaskan, och sugrör i de sötaste sommarglasen ever. Tyvärr är den trevliga glasflaskan utbytt mot en tråkig plastniding,. – Han var rädd att mannen skulle slänga glasflaskan på bilen, säger kriminalkommissarie Agneta Nyström vid Hässleholmspolisen.

Hon hade tänkt tills hon var helt trött i huvudet. Det hela slutade med att mannen sköts till döds och man utreder. I det den fattige mannen så ta­ lade, tog han glasflaskan och tömde dess innehåll i sin mun.